maanantai 22. lokakuuta 2012

Ruoka ohjeita :)

Heissan!

Aattelin jakaa teidän kanssa vähän ruokaohjeita joista oon tykännyt. :) Jotkut olen löytänyt Netistä ja osan olen omasta päästä visioinut :) Laitan netistä löydettyihin alkuperäisen osotteen mistä sen löysin ja omissani ei ole. :)

Kesäkurpitsa lasagne


viisi annosta
400g sika-nauta jauhelihaa
1 prk tomaattimurskaa
iso sipuli tai kaksi pienempää
valkosipulia
mustapippuria
pizzamaustetta (tai oreganoa)
1 lihaliemikuutio (ei pakollinen)

1 iso kesäkurpitsa
1 pussi (150g) Valion mozzarellajuustoa
puoli purkkia kuohukermaa

Jauhelihakastike valmistetaan kuten perinteistä lasagnea tehtäessä, eli ruskista jauheliha, sipulit ja valkosipulit sekaan, tomaattimurska kyytiin ja mausteita maun mukaan. Jos on yläkarppiajoilta lasagnepaketti tallessa niin siitä voi luntata jauhelihakastikkeen ohjeen, mikäli haluaa tarkempia määriä mausteille.

Ladotaa kerroksittain vuokaan ohuiksi renkaiksi leikatun kesäkurpitsan kanssa. Puoli purkkia eli noin desi kermaa huljutellaan koko komeuden päälle ja kuorrutetaan juustoraasteella.

Uunissa 175 astetta noin 45min - tunti. Kannattaa paistamisen loppuvaiheessa peittää vaikkapa kannella, ettei juusto pala.

Maistuu parhaalta sitten kun on hiukan saanut vetäytyä, eli heti uunista otettaessa on kovin nestemäistä. Meistä tämä on melkein parasta seuraavana päivänä kun ruokaa lämmittää uudestaan, ja mausteet ovat imeytyneet kurpitsoihin paremmin.
(Ohje kopioitu täältä)

Tästä Lasagnesta tuli tosi hyvä, voisin jopa sanoa, että parempi kuin normaali lasagne. :) Suosittelen kokeilemaan! :) Käytän itse sika-nauta jauhelihan tilalla pelkkää nautaa tai paisti jauhelihaa (on vähä rasvaisempaa). Toki tämäkin lasagne on aika rasvainen, mutta on se silti parempi vaihtoehto kuin vehnä levyistä tehty ja ilman juusto kastiketta. Toki juustoa ei tossa päälläkään tarvitse noin paljoa. Itse ohjetta muokkaamalla saa siitä vähä rasvaisemman. Omilla valinnoilla on väliä ;) Oli muuten seuraavana päivän vielä parempaa!

Kesäkurpitsa ``spagetti´´ höyrytetyt kasvikset ja kana

1 kesäkurpitsa
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
1-2 sipulia
1-2 porkkanaa
300g maustamatonta kana suikaletta
n. 0,5 dl sweet chilikastiketta
n. 0,5 dl vettä
(ananas paloja)

Pilko paprikat ja porkkanat ja höyrytä ne. Raasta kesäkurpitsasta juustohöylällä tai perunan kuorimisveitsellä ``spagettia´´. Kuori ja pilko sipulit. Paista kesäkurpitsa ja sipulit oliiviöljyssä. Kanasuikaleet voi joko paistaa tai höyryttää esim Tupperwaren Micro Gourmet höyrystimellä. Ja maustaa oman makunsa mukaan. Kun kaikki on valmiiksi höyrytetty/paistettu heitetään ne pannulle ja lisätään sweet chilikastike ja vesi, pyöritellää hetki, että kastike lämpenee. Voi lisätä vielä ananasta ja Bon Apetit!



























Kevyttä ja maukasta ruokaa. Sweet chilikastikkeen voi toki jättää pois jos haluaa siitä vielä keveymmän. :) Kasvikset ja kana tulee tosi maukkaiksi kun ne höyryttää, itse käytän Tupperwaren Micro Gourmeeta ja olen kyllä tykännyt. :) Helppo ruuan valmistus väline. Maistuu lämmitettynäkin seuraavana päivänä hyvältä! 

Kesäkurpitsa veneet ja avokado spagetti

Kesäkurpitsa veneet:
kesäkurpitsa
naudan paisti jauhelihaa n.100g
sipulia
paprikaa
mozzarella juustoraastetta
salsaa

Paista jauheliha, sipuli ja paprika, mausta. Heitä vähän salsaa makua antamaan. Kaiva lusikalla kesäkurpitsasta ``sisälmykset´´ulos. Täytä kesäkurpitsa jauheliha täytteellä ja laita päälle juustoraaste. Paista uunissa 175 astetta ja n. 15-20 min

Avokado spagetti:
1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si
1/2 chi­liä (pois­ta sie­me­net)
1 li­met­ti
2 kyp­sää avo­ka­doa
suo­laa
mus­ta­pip­pu­ria
1/2 dl olii­vi­öl­jyä
kou­ral­li­nen ba­si­li­kaa
kou­ral­li­nen leh­ti­per­sil­jaa
30 g (1 dl) raas­tet­tua pe­co­ri­noa
30 g (1 dl) raas­tet­tua par­me­saa­nia
400–500 g täysjyvä spa­get­tia
Voit teh­dä kas­tik­keen suo­raan tar­joi­lu­kul­hoon, jos­sa kan­nat pas­tan pöy­tään. Pil­ko val­ko­si­pu­li ja chi­li, lai­ta ne kul­hoon. Pu­ris­ta li­me­tin me­hu mu­kaan. Hal­kai­se avo­ka­dot ja pois­ta niis­tä ki­vet. Kuu­tioi avo­ka­do kuo­res­saan ja kai­ver­ra si­sus ruo­ka­lu­si­kan avul­la kul­hoon. Hie­non­na yr­tit ja raas­ta juus­tot. Li­sää suo­la, pip­pu­ri, olii­viöl­jy, hie­non­ne­tut yr­tit, se­kä pe­co­ri­no- ja par­me­saa­ni­raas­te. Pis­tä hom­ma se­kai­sin lu­si­kan avul­la, mais­ta. Kas­tik­kees­sa tu­lee ol­la tar­peek­si suo­laa, muu­ten lop­pu­tu­los on mau­ton. Kei­tä spa­get­ti al den­te -kyp­syy­teen hy­vin suo­la­tus­sa ve­des­sä, ota tal­teen va­jaa de­si kei­tin­vet­tä. Va­lu­ta pas­ta lä­vi­kös­sä. Lo­rau­ta osa kei­tin­ve­des­tä kas­tik­keen se­kaan, ja pyö­rit­te­le spa­get­ti kas­tik­keen kimp­puun. Raas­ta pääl­le par­me­saa­nia ja rou­hi myl­lys­tä mus­ta­pip­pu­ria. Tar­joa he­ti.
Ohje täältä
Avokado spagetti oli ihan taivaallisen hyvää ja siihen seuraksi tuo kesäkurpitsa vene, Yami! :P JOs haluaa kevyemmän version voi jättää esim parmesanin ja salsan pois ja laittaa ihan vähän juustoa kesäkurpitsan päälle. Terveellistä ja hyvää! :)

Smoothie
pakaste marjoja ja/tai hedelmiä
banaania
maustamatonta jogurttia
appelsiini mehua (ei pakollinen)
leseitä
Pistä kaikki tehosekoittimeen ja sekoita. Ja nauti, herkullinen välipala tai aamiainen. :)
Smoothieta voi tehdä melkeinpä mistä tahansa marja ja hedelmä sekoituksista, kokeile mitä mieleen tulee. Maustamaton jogurtti tuo pehmeän maun smoothieen. Nykyään kaupassa on myynnissä valmiita smoothie sekoituspusseja pakasteessa, taitaa vaan tulla halvemmaksi ostaa tuoreita hedelmiä ja onhan niissä enemmän vitamiineja tallella. :) Ja tietysti ``drinkki tikku´´piristää smoothieta kivasti :)
Olisiko jatkossakin kiva saada ruoka postauksia, kerro mielipiteesi! :)


2 kommenttia:

  1. resepti

    Ainekset 1 tlk tonnikalaa vedessä 200 g/purkki raejuustoa (rasvaa max 1.5) puolikas iso paprika (tai yksi pieni) 1 keräsalaatti 1 suolakurkku 1/2 pieni Sipuli mustapippuria tuoretta persiljaa Ohjeet Sekoita tonnikala ja raejuusto. Mausta seos mustapippurilla ja persiljalla. Jätä hetkeksi maustumaan. Pilko sillä aikaa sipuli, paprika, salaatti ja suolakurkku. Sekoita ainekset...

    VastaaPoista
  2. Chuck Lai


    resepti


    Chuck was born in Vietnam, raised in Pennsylvania and now calls San Francisco home. He was tired of developing and managing websites for other people/companies and serendipitously launched foodgawker in June 2008, which eventually turned into the gawkerverse network of sites. When he isn’t thinking about new features or sites to add, Chuck loves traveling, eating, watching Penn State football and volleyball, cooking, taking photos of the Golden Gate Bridge and working out (in order to eat more)

    VastaaPoista